„6 hét és kész” Az Ön háza is lehet a Hat7-Bau-val 6 hét alatt kész!

Hőszigetelő zsaluhélyas szerkezet

 

Az építési rendszer műszakilag korrekt megnevezése helyett gyakran használják az angolból származó ICF rendszer elnevezést vagy az öntöttfalas rendszer elnevezést, de a köznyelvben találkozhatunk a „habház” kifejezéssel is. A magyar piacon többféle márkanévvel megtalálhatóak: IsoteQ, Prokoncept, Thermo-Block, stb.

Ezek a falazatok úgy készülnek, hogy először a hőszigetelő zsalu elemekből habarcs nélkül, kötésben felrakják a falat, legó-szerűen összepattintva az elemeket. Ezután a statikailag szükséges helyeken (pl. falsarkoknál) elhelyezik az acélbetéteket, majd az egészet kibetonozzák.

A falazó-zsaluzó elemek leggyakrabban grafit tartalmú expandált polisztirolból (EPS) készülnek formahabosítással. A grafittól kapják jellegzetes szürke színüket. A zsaluelemek belső oldalán a hőszigetelés vastagsága 5cm, a külső oldali hőszigetelés vastagsága viszont 5 és 20 cm között választható 5cm-es lépcsőkben. A külső és a belső fal között 15cm vastag hely marad a betonnak.

Az öntöttfalas falszerkezetek kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek. Ez több dolognak is köszönhető. A hőszigetelő zsaluelemek már eleve jobb alapanyagból készülnek - grafit tartalmú Neopor - mint az átlagos homlokzati hőszigetelő anyagok. Az építőelemek méretpontossága igen nagy, ezért az összepattintás után gyakorlatilag egy hézagmentes, összefüggő hőszigetelő réteg alakul ki a falszerkezet külső és belső oldalán.

Mivel a hagyományos falaktól eltérően itt nincsenek fugák, amik gyengítenék a hőszigetelő képességet, ezért ezeket a falakat hőhíd mentes falaknak is szokták nevezni.

 

A falazatok hőátbocsátási tényezője egyetlen dologtól függ, mégpedig a külső szigetelés vastagságától. (Mivel a belső hőszigetelés ill. a betonmag vastagsága nem változik).

 

Megjegyezzük, hogy az érvényben lévő hőtechnikai szabályozás szerint a külső falak hőátbocsátási tényezőjének kisebbnek kell lennie, mint U=0,45 W/m2K. A mai és a várható energiaárak miatt azonban érdemes ennél jobb hőszigetelő képességű falazatot tervezni, és az U értéket 0,2-0,3-ra leszorítani.

 

 

Rövden

TANÁCSADÁS:

Ha bizonytalan ház- vagy telekvásárlás, épületfelújítás- bővítés, új házépítés, stb. ügyeiben, várjuk jelentkezését időpont egyeztetésre. Segítünk a vonatkozó jogszabályok és egyéb körülmények tükrében megvilágítani ügyét. Így döntése is megalapozottabb, kiszámíthatóbb lehet.

TERVEZÉS:

Tervezőcsapatunk készen áll, hogy elkészítse az Ön leendő otthonának terveit. Választhat típusterveink közül, vagy amennyiben típusterveink nem nyerik el tetszését, úgy a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő egyedi tervet készítünk.

Kérjen Árajánlatot itt!

Látványtervezés:

Bővebben...:

KÖLTSÉGVETÉS KÉSZÍTÉS:

Amennyiben szükséges banki hitelhez, pályázathoz, vállalkozók versenyeztetéséhez, vagy csak a beruházás tervezhetőségéhez, a terve és a tervezője, vagy egyéb szakértelemmel rendelkező által megadott kiírása alapján ingyen, egyéb esetben ellenszolgáltatás fejében készítjük el. Ha építési hitelét cégünk intézi úgy a költségvetés pénzébe nem kerül.

Kérjen árajánlatot itt!

Bővebben...:

MŰSZAKI ELLENŐRZÉS:

Megbízása alapján az Ön képviseletében eljárva felügyeljük ellenőrizzük 
házának szakszerű a tervnek megfelelő megvalósulását és annak elszámolását.
A rendelet szerint amennyiben a kivitelezési munkát nem 1 kivitelező 
végzi, a MŰSZAKI ELLENŐR alkalmazása kötelező, megbízója az építtető.

Kérjen árajánlatot itt!

 

Bővebben...:

 

FELELŐS MŰSZAKI VEZETÉS:

     MEGBÍZÁSA NEM AZ ÉPÍTTETŐ FELADATA!

Természetesen a kivitelezéseinkhez jár ezen szolgáltatás, felár ezen jogcímen nem számolható el.

Kérjen árajánlatot itt!

 

Bővebben...: